Opgelost: Verstoring Coligo (vaste telefonie 2.0)

MELDING 09:01 uur Helaas hebben wij op dit moment te maken met een verstoring op Coligo (vaste telefonie 2.0. Dit heeft onder meer invloed op de BLF (busy lamp field) en gesprekken kunnen wegvallen. Wij hebben dit probleem in onderzoek. Zodra wij meer weten zullen wij u hierover informeren.

UPDATE 10:12 uur De BLF problemen zijn inmiddels opgelost. Er wordt hard gewerkt aan een oplossing voor de telefonie.

UPDATE 11:01 uur Wij zijn druk bezig met het onderzoek naar deze storing zodat wij zo snel mogelijk de verstoring kunnen verhelpen. Zodra wij meer weten zullen wij een update plaatsen.

UPDATE 13:00 uur Sinds 11:15 is het platform gestabiliseerd. De hoofdoorzaak lijkt te zijn gevonden en alle engineers zijn bezig dit te verhelpen. Wij zullen u omstreeks 15:00 of eerder voorzien van een update op de status van de verstoring.

UPDATE 15:06 uur Er is een oplossing geïmplementeerd die bij een eventuele uitval automatisch actief wordt. Er zijn geen uitvallen meer geweest. Vannacht zal er spoedonderhoud plaatsvinden om de oplossing te forceren en extra capaciteit te implementeren.

AFMELDING 13:53 uur De verstoring werd veroorzaakt door een bug in de gebruikte software die getriggered werd op het moment dat de load van het platform een bepaalde waarde bereikte (de maximale capaciteit van het platform is echter nooit bereikt). Om te voorkomen dat dit in de toekomst nogmaals kan voorkomen is er extra capaciteit aan het platform toegevoegd en is de bug verholpen.