Opgelost: Verstoring KPN verbindingen

MELDING 00:28 uur Sinds circa 60 minuten speelt er een verstoring in de verbinding met KPN. Dit lijkt zowel WBA (xDSL/FttH) als WEAS (glasvezel) te treffen.

Onze engineers hebben het probleem in onderzoek, er lijkt een hardware defect te zijn. We zullen de volgende update om ca. 01:00 plaatsen.

UPDATE 00:48 uur Onze engineer is momenteel in het datacentrum en heeft het probleem in onderzoek. Indien een herstart van de apparatuur het probleem niet verhelpt, zal er vervangende hardware aangeleverd moeten worden.

UPDATE 01:42 uur Onze engineer heeft geconstateerd dat de betreffende hardware defect is en vervangen moet worden. De verwachting is dat de vervangende hardware op lokatie zal zijn met ca. 1-1.5 uur.

UPDATE 02:29 uur De hardware is vervangen en het verkeer komt langzaam weer op gang. Wegens de grote hoeveelheid opkomende lijnen dienen hier enkele handmatige acties bij verricht te worden om dit in goede banen te leiden. Onze engineers blijven het netwerk monitoren en waar nodig bijsturen.

UPDATE 03:14 uur We moeten actief blijven sturen om het grote aantal lijnen in goede orde te laten opkomen. Dit zal enige tijd in beslag nemen.

UPDATE 10:14 uur Vrijwel alle verbindingen zijn weer online. In het geval van problemen adviseren wij om éérst het modem te laten herstarten. Indien er problemen blijven bestaan, kan er contact opgenomen worden met de support afdeling via 088-2525820.